Skip to content

Ungdomsliv i unntakstilstand

Mars 2016

Dette er en fotoutstilling om og med noen av de glemte stemmene og ansiktene i konflikten i Syria. Ungdommer som bor i flyktningeleiren Zaatari i Jordan. Som har fått livet satt på vent og som opplever at livet egentlig er et annet sted og at alt bare er midlertidig.

De drømmer om å reise tilbake til Syria, til familie, venner og skole. I mellomtiden har de lært seg å ta bilder

I samarbeid med blant andre Flyktninghjelpen og journalist Maria Korkunc har Oslo World Music Festival satt sammen fotoutstillingen Fra Ungdommen. Et prisbelønnet prosjekt med bilder tatt av 20 syriske flyktningeungdommer, som med et kamera formidler sin virkelighet.

Blant telt og containere, langt fra sine kamerater, vanlige aktiviteter, barndommens nabolag og skole, har ungdommene gått på fotokurs og deretter tatt bilder av sin hverdag i flyktningleiren Zaatari i Jordan. – verdens nest største flyktningeleir.

Maria Korkunc var i leiren som utenriksreportrer i TV2. Men savnet å høre de unge stemmene i konflikten. Hun dro derfor tilbake til Zaatari sammen med fotograf Pål Sørum Schaathun. De tilbrakte en måned i leiren der de lærte 20 jenter og gutter å fotografere. De fikk også utdelt hvert sitt kompaktkamera: oppgaven var å fortelle sine personlige historier.
Resultatet er altså blitt fotoutstillingen Fra Ungdommen. Den ble satt opp under Oslo World Music Festival i fjor, nå kan bildene ses i Åsenhuset.

Facebook
Twitter
Pinterest