Skip to content

Da gatemusikeren tok med seg saksofonen til Nesodden

November 2015

Gatemusikeren Ion Cantaragiu Rasturnel fra Romania er et kjent og for mange kjært innslag i bybildet i Oslo. Nå tar saksofonisten med seg tre medmusikanter – Illie Pulpan (saksofon), Udila Pulpan (trekkspill) og Jean Stan Iulian (bass) – til Nesodden og holder konsert i Åsenhuset på Fjellstrand. Det skjer 18. november. 
Romfolket har gjennom tidene vært en viktig kulturbærer i Europa, og har hatt stor innflytelse på utviklingen av både den klassiske musikken og folkemusikken. 
Mange fra Romania som spiller på gatene rundt om i Europa er musikkutdannet. Ion Cantaragiu Rasturnel selv begynte å spille som seksåring, med faren som læremester. 
I kommunisttida var han statsansatt musiker, men da Ceaucescu-regimet falt i 1989 ble alt forandret. Til slutt valgte han å reise ut av landet, og endte etter hvert opp i Norge. Her har han vært til og fra de siste 10 årene. 
Mye av det han tjener på gata i Oslo og på andre jobber, sender han hjem til familien. 
I Norge har han samarbeidet med blant andre Solfrid Molland. Cantaragiu Rasturnel og flere andre sigøynermusikere var med på plateprosjektet Musikken er mitt fedreland.
Musikken på konserten blir en blanding av rumensk og russisk sigøynermusikk, men det blir også mulig å komme med oppfordringer. 
Konserten er støttet av Nesodden Folkeopplysningsråd. 

Facebook
Twitter
Pinterest