Skip to content

«Mellom rommene»

 «MELLOM ROMMENE / A ROOM BETWEEN THE ROOMS» er et prosjekt som vil gi flere «papirløse» i Oslo, Trondheim og Bergen en mulighet til å fortelle sine historier gjennom ulike, kreative uttrykksformer. Prosjektet er samarbeid mellom Gelawesh Waledkhani/Lise Bjørne Linnert og Mennesker i Limbo.

I en serie workshops skal vi lære bort ulike teknikker for å uttrykke seg visuelt og gjennom tekst samle materiale som kan løfte fram fortellinger og la oss ta del i tanker, følelser, spørsmål på en annen måte enn hva et intervju gjør. Kanskje gir det en mulighet til å oppleve at man kommer en annen nærmere? At det skaper forbindelser og dermed forståelse? En følelse av å bli sett for den som har fortalt og kanskje også for den som har lyttet, sett eller lest?

I tillegg til å arbeide med tegning, vil deltagerne også undersøke språk og tekst med et kreativt utgangspunkt. Vi er glade for å ha fått forfatter Simon Stranger til å lede denne delen.

Materiale vil samles og i løpet av høsten 2020 presenteres i en digital formidlingsplattform. Denne skal, gjennom et nettgalleri, online workshops, presentasjoner og interaktive møter, skape fellesskap, engasjement og nå folk uten geografisk begrensning.

Et utvalg av arbeidene som kommer ut av workshopene, inkludert en film om prosessen og deltagerne, skal vises i utstillingen We are the commoners i Birmingham, UK, januar 2021, og turnere til ulike museer i England i 2 år. Vi arbeider også med å få vist prosjektet i Norge.

Prosjektet er støttet av Vederlagsfondet, Fritt Ord, Norsk Kulturråd og Craftspace, UK

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest